Om MED-EL

MED-EL Medical Electronics har sitt huvudkontor i Österrike och är en världsledande tillverkare av hörselimplantatsystem med 29 filialer över hela världen. Detta familjeägda företag är en av branschens pionjärer. De två forskarna Ingeborg och Erwin Hochmair utvecklade år 1977 världens första mikroelektroniska och flerkanaliga cochleaimplantat. Cochleaimplantatet var och förblir den första produkten som kan ersätta ett mänskligt sinne, hörselsinnet. År 1990 anställde de sina första medarbetare och lade därmed grunden för en framgångsrik tillväxt av företaget. Idag har företaget växt och har mer än 1 500 anställda världen över.
MED-EL har världens största utbud av implantatlösningar för olika grader av hörselnedsättning: cochlea- och mellanöreimplantat, hörselsystem med EAS (kombinerad elektroakustisk stimulering), hjärnstamsimplantat samt världens första aktiva benledningsimplantat. Människor i över 100 länder kan i dag höra tack vare produkter från MED-EL www.medel.com